Artikel

Beekbergerwoud

Gemotoriseerd natuurbeheer

Beste lezers,

We laten u hier, zonder verder commentaar, vier foto’s zien. De eerste foto betreft een bloemrijk en niet chemisch bemest weiland, zoals je ze tegenwoordig niet veel meer ziet. Dit weiland wordt echter op dit actuele moment afgegraven voor de ontwikkeling van een nieuw natuurgebied. Het grote reclamebord op een van de volgende foto’s laat zien wie deze ingreep uitvoert en wat zij daarbij op het oog heeft.

Wij tonen de foto’s zonder commentaar en zijn razend nieuwsgierig wat jullie er van vinden. Waarom wel, waarom niet, enzovoort, maar natuurlijk met jullie overwegingen erbij. Graag jullie reactie via ons webformulier op deze website.

Onder het tabblad actueel is overigens aangegeven dat we vanaf 22-10-2012 drie weken afwezig zijn. Dus verwacht niet per omgaand antwoord. Bovendien wachten we een poosje op jullie bevindingen en komen er later gezamenlijk op terug. Op het webformulier kunnen jullie indien gewenst precies aangeven hoe je door ons wilt worden geciteerd: met naam, zonder, dus anoniem, het kan ons niet schelen en elke wens zal zonder commentaar worden gerespecteerd. We zijn benieuwd!De uitgangssituatie van de plek waarover het hier gaat. De foto is eind april 2009 gemaakt. Het betreft een oud en onbemest en zeer bloemrijk weiland, met op het moment van fotograferen vooral veel pinksterbloemen.


Nu de actuele situatie op exact dezelfde plek, maar zojuist gefotografeerd op 18-10-2012.


Het projectbord van de beheerder en het kennelijke wensbeeld waar naar gestreefd wordt.


De heren werken vrolijk verder. Afgraven en afvoeren.